Cena:
30,00 zł
SPEED TASTING
W trakcie krótkiego spotkania porównamy dwa różne destylaty a Krzysztof opowie o różnicach w produkcji oraz smakach i aromatach.
OVII wódka owocowa z pomidorami, 40%
OVII okowita z wytłoków z winogron - Grappa, 43%
Krzysztof Kaczor
Właściciel OVII – rzemieślniczej destylarnii alkoholi z owoców, mistrz destylacji, oraz główny myjący pojemniki w jednym, odpowiada za jakość produktów, oraz ich powtarzalność.
Porównamy
Pierwszy destylat to wódka powstająca z wymieszania zbożowego spirytusu, przetartych pomidorów oraz wody. Tak jak każda inna wódka owocowa OVII destylowana jest w miedzianym alembiku co bardzo pozytywnie wpływa na jej gładkość i delikatność.
Drugi to okowita z wytłoków winogron, próba zmierzenia się z legendarnym destylatem, czyli Grappą. Wykorzystano do niej wytłoczyny z winogron Pinot Noir, Pinot Blanc, Gewurztraminer oraz Zweigelt. W efekcie otrzymano aromatyczny alkohol pełen nieoczywistych smaków.
Cena: 30 zł
Degustacja dostępna tylko dla osób z zakupionym biletem na festiwal Whisky Freedom